Bota
Shëndeti

Pas Pfizer, EMA miraton dozën e tretë të vaksinës Moderna

26 Tetor, 10:00| Përditesimi: 26 Tetor, 10:02

Agjencia Evropiane e Barnave, EMA miratoi dozën e tretë të vaksinës Moderna kundër koronavirusit mund t’iu jepet qytetarëve + 18 vjeç . Kjo dozë e tretë duhet të merret pas 6  muajve pasi ta kenë marrë dozën e dytë.

Kjo është vaksina e dytë përforcuese që miratohet në Bashkimin Evropian, pas asaj të Pfizer.

“Vendimi pason të dhënat që tregojnë se doza e tretë e vaksinës [Moderna] - e dhënë 6 deri në 8 muaj pas dozës së dytë - çon në rritjen e nivelit të antitrupave te të rriturit”, tha EMA.

Në fillim të këtij muaji, EMA miratoi dozën përforcuese edhe të vaksinës Pfizer/BioNTech. EMA rekomandoi që doza e tretë e vaksinës Pfizer/BioNTech ose Moderna t’iu jepet njerëzve me sistem të dobësuar imunitar.

Ajo i la vendet anëtare të Bashkimit Evropian që të vendosin vetë nëse popullsia e gjerë duhet të marrë dozën përforcuese ose jo. 

I.K./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Takimi i 7 mes dy qeverive Shqipëri-Kosovë dhe 16 marrëveshjet e nënshkruara i konsideroni: