Receta

Pashaqofte me mish të grirë dhe salçiçe nga zonja Albana

29 Maj, 12:04| Përditesimi: 29 Maj, 12:06

  • Share

Pashaqofte me mish të grirë dhe salçiçe

Përbërësit:

  • 300 gr mish i grirë
  • 100 gr salçiçe e freskët
  • 1 kokërr vezë
  • 1 karrotë
  • 2 lgj bishta qepësh të njoma
  • 1 hudhër e shtypur
  • 1 lgj kopër e grirë
  • 2 lgj oriz
  • 2 lgj bukë e grirë
  • Kripë, piper i zi, piper i kuq

Për salcën:

  • 1 vezë
  • 1 lgj miell
  • 500 ml lëng mishi
  • 1 limon (lëngu dhe lëkura)
  • Kripë, piper, kurkumë
  • Majdanoz / Kopër

Përgatitja:

Në një tas të madh bashkojmë mishin e grirë, salçiçen e freskët të grirë, karrotën, bishtat e qepës së prera imët (të cilat i kemi kaurdisur pak), vezën, koprën, orizin, hudhrën e shtypur, kripën, piperin dhe lëkurën e limonit. Në fund shtojmë bukën e grirë dhe e punojmë mirë brumin me dorë, derisa masa të bëhet e njëtrajtëshme. Përzierjen e lëmë rreth 20 minuta në frigorifer dhe më pas me duar të lagura formojmë qofte të vogla, si kokrra arre ose pak më të mëdha sipas dëshirës. Qoftet e formuara i skuqim lehtë në vaj ulliri ose mund t'i ziejmë direkt në lëng mishi. Përgatisim salcën: në një tas hedhim miellin, vezën, lëngun e limonit dhe kurkumën dhe e përziejmë mirë derisa të bëhet një masë homogjene. Shtojmë ngadalë pak lëng mishi, duke e përzier që salca mos bëhet me kokrriza. Qofteve te skuqura në tigan u shtojmë lëngun e mishit dhe më pas salcën me limon e kurkumë për t'i dhënë shije dhe ngjyrë. I lëmë të ziejnë për 15-20 minuta në zjarr të ulët, derisa të jenë gatuar mirë dhe salca të jetë trashur pak. Në fund e aromatizojmë me kopër ose majdanoz të grirë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Kuvendi, si e vlerësoni punën e legjislaturës që po mbyllet?