Receta

Pastiçe fshati me perime dhe krem qumështi nga zonja Albana

1 Shtator, 11:24| Përditesimi: 1 Shtator, 11:25

  • Share

Pastiçe fshati me perime dhe krem qumështi

Përbërësit:

  • 1 pako makarona (guacka/brryl)
  • 200 gr brokoli
  • 200 gr lulelakër
  • 200 gr karrota
  • 200 gr bizele
  • 1 tufë majdanoz
  • 50 gr djathë kaçkavall
  • Vaj ulliri

Për kremin

  • 250 gr gjizë pa kripë
  • 400 ml qumësht
  • 50 gr kaçkavall i grirë
  • 1 vezë
  • Kripë, arrë moskat

Përgatitja:

Fillimisht vendosim makaronat të ziejnë në ujë të bollshëm me kripë. Karrotat i presim në kubikë dhe i shtojmë në ujin ku po ziejnë makaronat. Më pas shtojmë brokolin dhe lulelakrën të ndarë në boçe dhe bizelet ne fund i lëmë pak minuta. I kullojmë makaronat dhe perimet dhe i shtrojmë në një tavë të lyer me vaj ulliri. Në një tas përziejmë gjizën me qumështin, djathin e grirë, kripën, piperin e zi dhe arrën moskat. E hedhim kremin mbi makaronat me perime. Në mes bëjmë një gropë të vogël ku vendosim një vezë. E spërkasim sipërfaqen e pastiçes me djathë kaçkavall të grirë dhe e vendosim tavën në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë për 25 minuta.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A besoni se Kuvendi i ri do jetë më efikas për qytetarët se ai i kaluari?