Pastiçe me beshamel
Përbërësit:
- 1 pako makarona
- 500 ml qumësht
- 4 kokrra vezë
- 150 gr djathë të bardhë
- Kripë, piper
Për beshamelin:
- 2 lgj niseshte
- 2 lgj gjalpë
- 350 ml qumësht
- 200 gr djathë kaçkavall
- Kripë, arrë moskat
Përgatitja:
Fillimisht rrahim vezët me qumështin dhe pak kripë. Më pas shtojmë djathin e bardhë të thërrmuar. Makaronat i kemi vendosur të ziejnë për 5 minuta në ujë të vluar me kripë. Ndërkohë përgatisim salcën beshamel. Trazojmë mirë në qumësht niseshten derisa të tretet, e vendosim tenxheren më pas në zjarr, shtojmë gjalpin dhe e lemë derisa masa të trashet. Në fund shtojmë kripë, arrë moskat dhe pak djathë kaçkavall të grirë.
Kullojmë makaronat gjysëm të ziera dhe i vendosim tek ena ku kemi trazuar vezët me qumështin. Lyejmë një tavë me gjalpë dhe vendosim makaronat me qumësht dhe vezë. Sipër makaronave hehdim salcën beshamel duke e niveluar mirë dhe në fund e spërkasim me djathë kaçkavall të grirë në rende. E vendosim pastiçen të piqet në furrë të parangrohur në 180 gradë Celsius për 30-35 minuta.