Receta

Pastiçe me djathë dhe salcë beshamel nga zonja Albana

30 Qershor, 11:22| Përditesimi: 30 Qershor, 11:23

  • Share

Pastiçe me djathë dhe salcë beshamel

Përbërësit:

  • 400 gr makarona
  • 250-300 gr djathë i bardhë
  • 50 gr gjalpë ose vaj ulliri

Për salcën beshamel:

  • 50 gr gjalpë
  • 2 lugë gjelle miell
  • 500 ml qumësht
  • 1 vezë
  • Kripë, piper i zi, pak arrë moskat

Përgatitja:

Ziejmë makaronat në ujë me kripë për rreth 8 minuta dhe më pas i kullojmë. Në një tenxhere të vogël shkrijmë gjalpin. Shtojmë miellin dhe e përziejmë vazhdimisht për 2 minuta në zjarr të ulët, derisa të marrë një ngjyrë të lehtë. Shtojmë qumështin pak e nga pak duke e përzier pa pushim që të mos krijohen kokrriza. E lëmë beshamelin të trashet për 5-7 minuta në zjarr të ulët. Shtojmë kripë, piper dhe pak arrë moskat. E lëmë të ftohet pak, më pas shtojmë një vezë të rrahur dhe e përziejmë mirë. Lyejmë një tavë me pak gjalpë ose vaj. Përziejmë makaronat me djathin e thërrmuar dhe shtojmë gjysmën e salcës beshamel. Hedhim këtë masë në tavë duke e niveluar mirë. Shtojmë sipër pjesën tjetër të salcës beshamel dhe pak djathë të grirë. E vendosim pastiçen në furrë të parangrohur në 180°C për 30–35 minuta.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Nis gjyqi për aferën Partizani, a besoni se do ketë drejtësi?