Pastiçe me gjizë
Përbërësit:
- 500 gr makarona
- 300 gr gjizë
- 100 gr djathë kaçkavall
- 1 e ½ litër qumësht
- 2 vezë
- 6 lgj niseshte
- 2-3 lgj gjalpë
- 1 lgj kripë
- Arrë moskat ose piper i bardhë
Përgatitja:
Ziejmë makaronat për 6-7 minuta në ujë të bollshëm me kripë. Më pas i kullojmë dhe shtojmë gjizën. Në një tenxhere vendosim qumështin dhe niseshten dhe i trazojmë në temperaturë mesatare në mënyrë që niseshteja të mos ngjisë. Shtojmë gjalpin, arrën e moskatit dhe vezët. Makaronat e trazuara me gjizën i vendosim në një tavë, shtojmë sipër qumështin dhe e vendosim pastiçen të piqet në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 30 minuta. Në fund e spërkasim të gjithë sipërfaqen me djathë kaçkavall të grirë dhe e vendosim në furrë dhe për 10 minuta të tjera.