Pastiçe me perime nga zonja Vjollca

20 Janar 2021, 10:19| Përditesimi: 20 Janar 2021, 10:20

  • Share

Patate me lulelakër

Përbërësit:

4 kokrra vezë

1 qepë e vogël

1 patate

1 filxhan çaji me boçe lulelakër ( 150 gr )

8 domate qershi

kripë dhe piper

1 filxhan kafe pure domate

4 lugë gjelle vaj ulliri

majdanoz

Përgatitja:

Në një tigan të thellë ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën deri sa të bëhet transparente shtojmë në të pataten të prerë në kubikë të vegjël me brinjë 0.5 cm dhe I kaurdisim sëbashku me qepën për 3-4 minuta. Shtojmë lulelakrën sëbashku me qepën për 3-4 minuta. Shtojmë lulelkarën të prerë dhe atë në copëza të vogla dhe vazhdojmë përzierjen për 3 minuta. Shtojmë domatet të prera në 1/4 , purenë e domates I përziejmë dhe I lëmë të marrim pak valë,dhe 1 filxhan kafeje ujë, kripë dhe vendosim kapakun që të zbuten patatet dhe lulelakër rreth 4-5 minuta në temperaturë të ulët. Shtojmë vezët, syze I rregullojmë shijen me kripë, piper vendosim kapakun dhe I lëmë vezët deri sa të zbardhen fikim temperaturën spërkasim me majdanoz dhe I shërbejmë të ngrohta.

D.M./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?