Pastiçe me petë
Përbërësit:
- 1 pako petë
- 1 pako makarona
- 300 gr djathë të bardhë
- 80 gr djathë pice
- 160 gr gjalpë
- 4 kokrra vezë
- 1 lgj vaj ulliri
- Kripë, piper, arrë moskat
Përgatitja:
Fillimisht ziejmë makaronat në ujë me kripë sipas minutazhit të përcaktuar në paketim. Pasi makaronat kanë zjerë i vendosim në një tas të madh ku shtojmë një pjesë të gjalpit të prerë ne kubikë (rreth 100 gr). Pjesën tjetër të gjalpit e tresim dhe e bashkojmë me vajin e ullirit. Shtojmë tek makaronat vezët, dy llojet e djathit, piper dhe arrë moskat. Bëjmë një trazim të mirë të makaronave me gjalpin dhe djathin.
Shtrojmë në tavë petët një e nga një (rreth 4 petë) duke i spërkatur me gjalpin e tretur. Më pas vendosim makaronat, e mbulojmë pastiçen me petë, e spërkasim me gjalpë dhe e vendosim në furrë të parangrohur të piqet në 180 gradë Celsius për 30-40 minuta.