Receta

Pastiçe mesdhetare nga zonja Albana

21 Maj, 11:51| Përditesimi: 21 Maj, 11:53

  • Share

Pastiçe mesdhetare

Përbërësit:

  • 1 pako makarona
  • 2 qepë
  • 6 thelpinj hudhër
  • ½ filxhan kafeje vaj ulliri
  • 3 speca jeshile
  • 1 spec i kuq
  • 1 karotë
  • 600 gr mish i grirë
  • 4 domate të pjekura
  • ½ lugë çaji kripë
  • ½ lugë çaji piper i zi
  • ½ lugë çaji sheqer
  • Pak kanellë

Për beshamelin:

  • 2-3 lugë gjelle miell
  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • 4 gota qumësht
  • Pak arrë moskat
  • Kripë, piper i zi
  • Djathë kaçkavall i grirë

Përgatitja:

Ziejmë makaronat në ujë me kripë, i kullojmë dhe i lëmë mënjanë. Në një tigan të madh, kaurdisim qepën dhe hudhrën e grirë në vaj ulliri. Shtojmë specat e grira dhe karotën, i përziejmë për pak minuta. Më pas shtojmë mishin e grirë dhe e lëmë derisa të avullojnë lëngjet. Shtojmë domatet, kripën, piperin, sheqerin dhe pak kanellë. I lëmë të ziejnë pak derisa të lidhen shijet. Ndërkohë përgatisim beshamelin. Në një tenxhere shkrijmë gjalpin dhe kaurdisim miellin derisa të marrë ngjyrë të lehtë. Shtojmë qumështin gradualisht duke e përzier pa ndërprerje që të mos bëhet me kokrriza. Në fund shtojmë arrën moskat, kripën, piperin dhe djathin e grirë. Në një tavë të lyer me vaj, shtrojmë gjysmën e makaronave. Sipër hedhim përzierjen me mishin e grirë, shtojmë pjesën tjetër të makaronave dhe e mbulojmë të gjithë sipërfaqen me beshamel. E vendosim në furrë të parangrohur në 180°C për 20 minuta, derisa sipërfaqja të marrë një ngjyrë të artë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Berisha kalon për gjykim për dosjen Partizani, a do të ketë drejtësi?