Pastiçe tradicionale me djathë
Përbërësit:
- 1 pako makarona
- 1 litër qumësht
- 5 vezë
- 200 gr djathë
- vaj dhe gjalpë
- kripë
Për beshamelin:
- 2 lgj miell
- 1 lgj gjalpë
- 1 të verdhë veze
- 200 ml qumësht
Përgatitja:
Ziejmë makaronat në ujë me kripë dhe pak vaj. I shpëlajmë me ujë të ftohtë dhe më pas i përziejmë me djathin e thërrmuar, vezët dhe qumështin.
Lyejmë një tavë me gjalpë dhe vendosim makaronat e përziera me vezët, djathin dhe qumështin. Përgatisim beshamelin duke kaurdisur fillimisht miellin me pak gjalpë. Sapo mielli ka marrë ngjyrë shtojmë qumështin dhe e trazojmë që masa të mos kokrrizohet. Në fund hedhim një të verdhë veze. Shtojmë beshamelin e përgatitur mbi pastiçe dhe e vendosim në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 40 minuta.