Patate furre me krem dhe djathë
Përbërësit:
- 5-6 patate të mëdha
- 300 ml pana
- 1 gotë qumësht
- 2 thelpinj hudhër
- 1 lugë gjelle gjalpë
- 150 gr djathë i fortë i grirë
- Kripë, piper, arrë moskat
Përgatitja:
Qërojmë dhe presim patatet shumë hollë. Fërkojmë fundin dhe anët e tavës me hudhër të shtypur dhe e lyejmë me gjalpë. Vendosim patatet në shtresa në tavë, çdo shtresë e spërkasim me pak kripë dhe piper. Në një tenxhere ngrohim qumështin me panën, hudhrën dhe pak arrë moskat. Më pas e hedhim qumështin sipër patateve që të mbulohen mirë. Në fund e mbulojmë sipërfaqen me djathë të grirë dhe e vendosim në furrë të parangrohur në 180°C për 45–55 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.
Këshilla nga Albana: Për shije më intensive, mund të përdorësh përzierje djathrash: parmigiano, mozzarella ose emmental. Shërbehet si garniturë për mish, por është perfekte edhe si pjatë më vete me sallatë të freskët.
Komente
