Patate me fasule të njoma
Përbërësit:
600 gr patate
400 gr fasule jeshile të njoma
200 ml pure domate
4 vezë
Kripë dhe piper i zi
1 lugë gjelle gjalp
2 lugë gjelle vaj ulliri
Pak mozzarella
Majdanoz
Përgatitja:
Qërojmë patatet dhe i presim ato në feta rrumbullake.
I vendosim në ujë të valuar për të zierë, për 4-5 minuta. Pastrojmë bishtajat në ekstreme dhe i presim në copa me gjatësi 3 cm. Edhe bishtajat i vendosim në një tenxhere me ujë me kripë për të zierë 8 minuta.
Lyejmë një tepsi me gjalp dhe mbulojmë sipërfaqen e tepsisë me feta patateje dhe e spërkasim me piper të zi.
Shtojmë si shtresë të dytë fasulet e njoma dhe i spërkasim me kripë.
Pastaj bishtajat i spërkasim edhe me pure domate, ashtu sic lyejmë një picë.
Në një enë reahim vezët, shtojmë kripë dhe piper të zi dhe e shpërndajmë mbi salcën e domates.
E vendosim në furrë për 180 gradë për 20 minuta.
Më e nxjerrim, e spërkasim me pak mozzarella dhe e vendosim prapë në furrë sa të shkrijë djathi. E nxjerrim, e spërkasim me majdanoz dhe e servirim.