Receta

Patate të vogla në tigan me gjalpë nga zonja Albana

28 Maj, 11:42| Përditesimi: 28 Maj, 11:43

  • Share

Patate të vogla në tigan me gjalpë

Përbërësit:

  • 500 gr patate të vogla
  • 2-3 lugë gjelle vaj
  • Hudhër e grirë ose pluhur hudhre
  • Kripë, piper i zi
  • Pak gjalpë

Përgatitja:

Ziejmë patatet për 10-12 minuta derisa të zbuten pak, por jo plotësisht. I kullojmë dhe i thajmë lehtë. Në një tigan të madh, nxehim vajin dhe shtojmë patatet. I skuqim në zjarr mesatar duke i rrotulluar vazhdimisht derisa të marrin një ngjyrë të artë kafe. Shtojmë kripën, piperin, hudhrën dhe në fund pak gjalpë për një aromë më të thellë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Lirim me kusht pas 35 vitesh për të dënuarit përjetë, si e vlerësoni?