Receta

Patëllxhanë furre me pure patate dhe kimë nga zonja Albana

2 Shtator, 12:39| Përditesimi: 2 Shtator, 12:41

  • Share

Patëllxhanë furre me pure patate dhe kimë

Përbërësit:

  • 1 kg patëllxhanë
  • 500 gr mish i grirë viçi
  • 2-3 lgj vaj ulliri
  • 2 qepë
  • 2 domate
  • 6 patate
  • 100 gr gjalpë
  • 150 ml qumësht
  • 200 gr djathë
  • 1 tufë majdanoz
  • Kripë, piper, arrë moskat

Përgatitja:

Qërojmë dhe presim patëllxhanët në feta. I vendosim në ujë me kripë për 30 minuta, pastaj i kullojmë. I vendosim në një tavë me letër pjekjeje, i spërkatim me kripë dhe vaj ulliri dhe i pjekim në furrë në 200°C derisa të zbuten. Në një tigan kaurdisim qepën në vaj ulliri derisa të marrë ngjyrë. Shtojmë mishin e grirë dhe e skuqim mirë. Shtojmë domatet, kripën, piperin dhe majdanozin, dhe e gatuajmë derisa të përthithet lëngu. Ndërkohë përgatisim patatet, pasi i kemi zier i shtypim sa janë ende të nxehta. I përziejmë me gjalpin, kripën, arrën moskat dhe qumështin derisa të bëhen kremoze. Montojmë përbërësit në tavë duke vendosur fillimisht patëllxhanët e pjekur, kimën dhe më pas purenë e patateve. E spërkatim sipër me pak djathë të grirë dhe e vendosim tavën në furrë në 200°C, derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë të artë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A jeni dakord me propozimin e Ramës për heqjen e depozitave të ujit nga pallatet?