Receta

Patëllxhanë me kos dhe hudhra nga zonja Albana

3 Tetor, 11:11| Përditesimi: 3 Tetor, 11:15

  • Share

Patëllxhanë me kos dhe hudhra

Përbërësit:

 

4 patëllxhanë mesatarë

2 thelpinj hudhër

400 ml kos i trashë

5-6 lgj vaj ulliri

1 lugë çaji piper i kuq

Kripë dhe piper i zi

Koper e freskët

Përgatitja:

Lajmë patëllxhanët, i presim në shirita ose në rrathë të hollë. I skuqim në vaj ulliri derisa të marrin ngjyrë të artë. Në një tas përziejmë kosin me hudhrat e grira imët, vaj ulliri, kripë, piper të zi dhe piper të kuq. I përziejmë mirë derisa të bëhet një masë kremoze. Pasi patëllxhanët të jenë ftohur pak, i shtojmë tek kosi dhe i përziejmë ngadalë që të mbulohen mirë me salcën. I vendosim në frigorifer për rreth 30 minuta - 1 orë dhe i shërbejmë të ftohtë si antipastë ose garniturë.

I.M/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Begaj shpalli zgjedhjet në Tiranë pa pritur Kushtetuesen për Veliajn, si ju duket?