Tavë me patëllxhanë në furrë
Përbërësit:
- 4-5 patëllxhanë
- Miell për spërkatje
- Kripë, piper
- Vaj bimor
- 3 speca
- 1 qepë
- 2 karrota
- 3-4 domate
- 4-5 thelpinj hudhër
- Galetë
- Majdanoz
Përgatitja:
Presim në feta patëllxhanët, i spërkasim me kripë dhe më pas i lyejmë me miell. Nxehim vajin bimor dhe skuqim patëllxhanët.
Ndërkohë vendosim në blender specat, qepën, karrotat, domatet dhe hudhrat. Rregullojmë shijen me kripë, piper dhe pak sheqer. Këtë masë e kalojmë për pak minuta në tiganin ku skuqëm patëllxhanët.
Vendosim në një tavë një shtresë me fetat e skuqura të patëllxhanëve, sipër hedhim salcën e përgatitur, bëjmë një spërkatje të sipërfaqes me galetë dhe majdanoz të grirë. Vendosim përsëri një shtresë të dytë me patëllxhanë, salcë, galetë dhe majdanoz. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius.