Receta

Patëllxhanë role me gjizë në shtrat salce nga zonja Albana

14 Korrik, 12:22| Përditesimi: 14 Korrik, 12:23

  • Share

Patëllxhanë role me gjizë

Përbërësit:

  • 2 patëllxhanë të mëdhenj
  • 250 gr rikota ose gjizë e trashë
  • 1 kokërr vezë
  • 100 gr djathë mocarela
  • 50 gr djathë parmixhano
  • 1-2 lgj majdanoz ose borzilok
  • 1 thelpi hudhër
  • 300 ml salcë domatesh
  • Pak vaj ulliri
  • Kripë, piper

Përgatitja:

Presim patëllxhanët në feta të holla për së gjati, i vendosim në tavë mbi letër furre, i lyejmë me pak vaj ulliri e kripë dhe i pjekim në furrë në 200°C për 10-15 minuta derisa të zbuten pak. Në një tas përziejmë rikotën, vezën, mocarelën e grirë, djathin parmixhano, majdanozin (ose borzilokun), hudhrën dhe pak kripë e piper. I përziejmë mirë derisa të bëhet një masë homogjene. Mbi fetat e patëllxhanit vendosim një lugë mbushje në njërin skaj dhe i rrotullojmë në formë roleje. Në një tavë pjekjeje vendosim një shtresë të hollë salce domate. Vendosim roletë e mbushura, hedhim pak salcë mbi to dhe në fund i spërkatim me pak mocarela. E vendosim tavën në furrë në 190°C për 20-25 minuta, derisa djathi të shkrijë dhe të marrë ngjyrë të artë.

Këshilla nga Albana: Shërbejini të ngrohta me një sallatë jeshile ose bukë të thekur me hudhër.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    AKU në ‘sitë’, a duhet bërë e njëjta gjë edhe me inspektorate të tjera?