Patëllxhanë të mbushur me patate dhe djathë
Përbërësit:
2 patëllxhanë
3 patate (të zjera)
3 lugë gjelle djath grana i grirë
1 top mozzarella ose provolo
1 vezë
1 thelpi hudhër
1/2 tufë majdanoz
Kripë dhe piper të zi
Pak majdanoz
Përgatitja
Fillimisht kemi zierë patatet, lajmë thajmë patëllxhnët dhe I pastrojmë ato duke mos e larguar bishtin e tyre me qëllim që të mos na hapet patëllxhani, I ndajmë ato në 2 pjesë për së gjati. Pastrojmë tulin e brendshëm duke formuar hapsira sit ë një varke. Tulin e presim në kubikë të vegjël. Spërkatim me kripë, patëllxhanë dhe kubikët e tulit të patëllxhnit. Spërkatim me kripë, patëllxhanë dhe kubikët e tulit të patëllxhanit grijmë mbi to dhe 1 thelpi hudhër , I spërkatim me vaj dhe në një tepsi me letër pjekje. Vendosim varkat me patëllxhanë dhe në në kubikët e tulit të patëllxhanit. Vendosim tepsinë ën furrën e ngrohur në temperaturë 170 gradë Celsius për 20 minuta.
Patatet e zjera I kthejmë në pure dhe I vendosim në një task u do të shtojmë, kripë, majdanoz të grirë hollë, piper të zi, tulin e patëllxhanit të pjekur. I përziejmë mirë dhe 2 lugë gjelle djath grana padana, vezë dhe vazhdojmë përziejrjen presim në kubikë djathin mozzarella apo provola. Spërkatim patëllxhanët me vaj, mbushim ½ e patëllxhanëve me patatee vendosim pak djath mozzarella ose provola dhe më pas e mbushim gjysmën tjetër me avj dhe vendosim patëllxhanët e mbushur I spërkatim sipër me pak vaj, me pak djath grana dhe I vendosim në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius për 20-25 minuta. Më repas I servirim.