Patëllxhanë të mbushur me perime dhe djathë
Përbërësit:
- 3 patëllxhanë
- 1 domate e madhe
- 1 spec i kuq
- 80 gr djathë i bardhë
- 2 thelpinj hudhër
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 majë luge rigon
- Kripë, piper
- Djathë kaçkavall për sipër
- Spec djegës sipas dëshirës
- Majdanoz për servirje
Përgatitja:
Presim kapakët e patëllxhanëve, hapim brenda tyre një zgavër dhe bëjmë prerje të lehta në brendësi. Shtojmë pak kripë, vaj ulliri dhe i pjekim në furrë të parangrohur në 180°C për 35–40 minuta. Më pas heqim me një lugë tulin e brendshëm dhe e hedhim në një tas ku shtojmë domaten e grirë, specin e kuq, specin djegës, hudhrën e grirë, djathin e bardhë, vajin e ullirit, kripën, rigonin dhe piperin. I përziejmë mirë dhe me këtë masë mbushim patëllxhanët. Bëjmë një spërkatje mbi mbushje me djathë kaçkavall dhe e vendosim tavën në pjekje për 15–20 minuta në 200°C.
Komente
