Receta

Patëllxhanë të mbushur në disqe nga zonja Albana

3 Korrik, 11:30| Përditesimi: 3 Korrik, 11:31

  • Share

Patëllxhanë të mbushur në disqe

Përbërësit:

  • 2 patëllxhanë mesatarë
  • 2 domate të kuqe
  • 200 gr kërpudha
  • 2 qepë të njoma ose të thata
  • 100 gr djathë i fortë që shkrihet
  • 2 kokrra vezë
  • 2-3 lugë miell
  • Kripë dhe piper
  • Vaj për skuqje

Përgatitja:

Presim patëllxhanët në rrathë të trashë (rreth 1.5–2 cm). Përdorim një rreth prerës ose thikë për të nxjerrë pjesën e mesit të çdo rrathi, duke lënë një "unazë" si kornizë. Pjesën e brendshme e grijmë imët për mbushje. Vendosim unazat e patëllxhanëve në ujë me pak kripë dhe i lëmë 10-15 minuta që të nxjerrin hidhësinë, më pas i shpëlajmë dhe thajmë me letër kuzhine. Skuqim kërpudhat me pak vaj dhe qepën. Shtojmë pjesën e grirë të patëllxhanëve dhe më pas domatet. Rregullojmë shijen me kripë, piper dhe i  kaurdisim derisa të zbuten. I heqim nga zjarri dhe i lëmë të ftohen pak. Kur masa të jetë e vakët, shtojmë vezët dhe djathin e grirë. Mbushim çdo unazë patëllxhani me këtë përzierje, i lyejmë me miell nga jashtë dhe i skuqim në vaj të ngrohur 2-3 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë.

Këshilla nga Albana: Mund t’i pjekësh në furrë nëse dëshiron version më të lehtë: 200°C për 20–25 minuta. Mund të shtosh edhe pak majdanoz ose kopër për freski.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Si e gjykoni etiketimin në Kuvend të Flamur Nokës 'media vari Kar-lo'?