Receta

Patëllxhanë të pjekur me niseshte, erëza dhe susam nga zonja Albana

24 Prill, 11:18| Përditesimi: 24 Prill, 11:20

  • Share

Patëllxhanë të pjekur me niseshte, erëza dhe susam

Përbërësit:

  • 2 patëllxhanë mesatarë
  • 2-3 lugë niseshte
  • 2 lugë vaj ulliri
  • 1 lugë gjelle fara susami
  • 1/2 lugë çaji kripë
  • 1/2 lugë çaji piper i zi
  • 1/2 lugë çaji spec i kuq i ëmbël
  • 1/2 lugë çaji hudhër pluhur
  • Pak rigon ose trumzë të thatë

Përgatitja:

Lajmë dhe presim patëllxhanët në shirita të hollë, rreth 1 cm trashësi. Mund t’i lëmë me pak kripë për 15 minuta që të lëshojnë lëngun e hidhur, pastaj i shpëlajmë, i thajmë mirë dhe i vendosim në një tas të madh, ku shtojmë niseshtenë. I përziejimë mirë që të mbulohen të gjithë shiritat, shtojmë erëzat, kripën, piperin, hudhrën dhe paprikën. Në fund shtojmë vajin dhe farat e susamit. Shtrijmë shiritat në një tepsi të shtruar me letër pjekjeje dhe i vendosim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 25-30 minuta. Patëllxhanët i shërbejmë me një salcë me bazë kos ose tahini me limon e hudhër.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Si i vlerësoni tonet e përdorura deri më tani në fushatën e 11 majit?