Receta

Pavlova sipas Sabit

17 Shtator 2021, 10:26| Përditesimi: 17 Shtator 2021, 10:27

  • Share

Pavlova

Përbërësit për marengën

• 4 te bardhat e vezeve

• 250g sheqer te imet

• 1 lugë gjelle leng limoni

• 1 lugë gjelle niseshte misri

• 1 lugë kafeje esence vanilje

Për dekorimin:

• 350 ml krem I fresket pana për ëmbëlsira

• 500g fruta (boronica dhe mjedra)

Përgatitja:

Rrihni 4 të bardhat e vezëve me një mikser dore derisa shkuma te qendroj e ngrire, më pas përziejini me 250 g sheqer pak nga pak

Përhapeni marengen ne forme rrethit, duke krijuar nje forme te rrumbullaket, por duke i bërë anët pak më të larta se mesi.

 Piqeni për 50-60 minuta me 100 grade, pastaj fikni nxehtësinë dhe lëreni qe Pavlova të ftohet.

 Rrihni 350 ml krem ​​dhe përhapeni mbi marengën e pjekur. Vendosni frutat siper kremit e i hidhni pak sheqer pluhur

Izraeliti performancë të jashtëzakonshme në Rreze Dielli, sjell tingujt e veçantë të muzikës Jazz

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se komisionet hetimore për Shëndetësinë e TIMS do kenë rezultat?