Pelte me niseshte
Përbërësit:
- 1 litër ujë
- 4 lugë gjelle niseshte (misri ose gruri)
- 1 filxhan sheqer
- Feta bajamesh të pjekura ose arra
Përgatitja:
Shkrijmë niseshtenë në pak ujë të ftohtë (rreth 1 gotë) derisa të tretet mirë, pa kokrriza. Ziejmë ujin dhe sheqerin në një tenxhere. Sapo të fillojë të vlojë, shtojmë niseshtenë e tretur ngadalë duke e përzier vazhdimisht. E lëmë të ziejë për 5–6 minuta, derisa të trashet masa dhe të bëhet si pelte e hollë. Mund t'i shtojmë pak ujë trëndafili në fund për aromë. E hedhim në gota ose tasa, i lëmë të ftohen në temperaturë ambienti, më pas i vendosim në frigorifer për 2-3 orë. I servirim të ftohta spërkatur me arra ose bajame të pjekura apo me arrë kokosi.
Komente

Per te gjithe ata qe kane lindur pas 90', kjo ishte nje nga embelsirat e kohes se diktatures per familjet e thjeshta.Disa prej perberesve ne ate kohe zevendesoheshin per arsye te kuptueshme,por ishte nje embelsire e thjesht dhe e lire.Te them te drejten e kisha harruar fare.Faleminderit qe na risollet nje kujtim nga e kaluara!
Përgjigju