Peshk levrek me qumësht kokosi
Përbërësit:
- Fileto Levreku
- Qumësht kokosi
- Fara susami
- Limon
- Qepë
- Avokado
- Vaj ulliri
- Spec djegës
- Majdanoz
- Kripë, piper
Përgatitja:
Fillimisht marinojmë levrekun e filetuar me kripë, piper, qepë të freskët, spec djegës, vaj ulliri, limon dhe bishta majdanozi. E lemë levrekun të marinohet për rreth 1 orë.
Tek qumështi i kokosit shtojmë kripë, piper, vaj ulliri, lëng limoni, lime dhe majdanoz të grirë. Avokadon e shtypim dhe e marinojmë ne qepë të kuqe, vaj ulliri, piper dhe lëng limon. Bëjmë servirjen në pjatë duke hedhur fillimisht qumështin e kokosit më pas levrekun e marinuar dhe peston e avokados.