Receta

Petulla me kos dhe jeshillëqe nga zonja Albana

10 Tetor, 11:17| Përditesimi: 10 Tetor, 11:18

  • Share

Petulla me kos dhe jeshillëqe

Përbërësit:

  • 2 gota miell
  • 4–5 qepë të njoma
  • 1 gotë kos
  • 3 kokrra vezë
  • Dhjozmë dhe kopër
  • Pak piper i zi i bluar
  • Pak sodë buke
  • Kripë sipas dëshirës
  • Vaj për skuqje

Përgatitja:

Presim qepët e njoma shumë hollë dhe i shtypim me pak kripë derisa të lëshojnë lëng. Në një tas rrahim vezët, shtojmë kosin, dhjozmën, koprën, piperin, sodën e bukës dhe kripën. Më pas shtojmë miellin pak nga pak derisa të krijohet një brumë i butë e i trashë, si për petulla. E mbulojmë tasin me pecetë dhe e lëmë afër zjarrit që të vijë, derisa të dyfishohet në vëllim. Në një tenxhere hedhim vaj të bollshëm dhe e ngrohim mirë. Provojmë vajin duke kaluar dorën sipër: nëse ndjejmë nxehtësi, është gati. Me një lugë gjelle (të lagur në ujë), marrim nga brumi dhe e hedhim në vaj. Petullat duhet të jenë larg njëra-tjetrës, sepse fryhen gjatë skuqjes. Pasi të skuqen nga të dyja anët, i nxjerrim në letër kuzhine që të kullojnë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Kushtetuesja pezullon dekretin për zgjedhjet në Tiranë, si e vlerësoni?