Receta

Petulla të ëmbla me oriz në tavë nga zonja Albana

25 Shkurt, 11:44| Përditesimi: 25 Shkurt, 11:45

  • Share

Petulla të ëmbla me oriz në tavë

Përbërësit:

  • 250 gr oriz
  • 250 ml ujë
  • 500 ml qumësht
  • 125 gr sheqer
  • 1 limon, lëvorja e grirë
  • 2 të verdha veze
  • 1 lugë miell
  • Vanilje
  • Pak kripë
  • Pak vaj
  • Sheqer për spërkatje

Përgatitja:

Ziejmë orizin me ujë, qumësht, lëvore limoni (vetëm pjesa e verdhë) dhe kripë, derisa ta thithë të gjithë lëngun. E lëmë të pushojë për disa orë (ose gjithë natën). Më pas hedhim të verdhat e vezës një e nga një, shtojmë miellin dhe vaniljen. Duke përdorur një lugë formojmë toptha të çrregullt jo shumë të vegjël dhe i fërgojmë në vajin e vluar. Ose të gjithë brumin e vendosim në një tavë, e nivelojmë mirë, e presim në forma sipas dëshirës dhe e vendosim në furrë të parangrohur. Kur të ftohet e spërkatim me sheqer dhe e shërbejmë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Zgjedhjet e 11 majit, cila listë e kandidatëve iu bind më shumë?