Receta

Petulla të ëmbla që do ju treten në gojë nga zonja Albana

16 Korrik, 11:08| Përditesimi: 16 Korrik, 11:10

  • Share

Petulla të ëmbla

Përbërësit:

  • 1 vezë
  • 1 kupë miell
  • 2 lugë gjelle sheqer
  • 1 majë kripë
  • 1 lugë gjelle vaj
  • 1/2 kupë qumësht
  • 1 lugë çaji ekstrakt vaniljeje
  • 2 lugë çaji pluhur fryrës

Përgatitja:

Në një tas të madh, thyejmë vezën dhe e rrahim pak. Shtojmë sheqerin, kripën dhe vajin, i përziejmë mirë. Hedhim miellin dhe pluhurin për fryrje. Shtojmë qumështin dhe ekstraktin e vaniljes. I përziejmë të gjitha derisa të kemi një masë homogjene, pa kokrriza. Ngrohim një tigan me pak vaj ose gjalpë. Hedhim me lugë nga brumi petullat në tigan dhe i pjekim në zjarr mesatar derisa të dalin flluska sipër, më pas i kthejmë nga ana tjetër.

Këshilla nga Albana: Mund të shtosh copa çokollate, boronica apo banane në brumë për më shumë shije. Shërbeji me mjaltë, reçel, çokokrem apo fruta të freskëta sipas dëshirës.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Përplasja mes Lapajt e Shabanit për mandatin, kush mendoni se ka të drejtë?