Pilaf me bullgur dhe perime nga zonja Vjollca

8 Tetor 2020, 10:51| Përditesimi: 8 Tetor 2020, 10:52

  • Share

Pilaf me bullgur dhe perime

Përbërësit:

1 qepë e vogël

1 karrotë

2 speca ngjyra mix

1 kungull të njomë

1 domate

50 gr pure domate

kripë dhe piper të zi

2 filxhan çaji bulgur

4 filxhan ujë të valuar

kripë dhe piper të zi

3 lugë gjelle vaj ulliri

majdanoz

1 lugë çaji gjalp

Përgatitja:

Në një tenxhere të thellë kaurdisim qepën me vaj deri sa qepa të zverdhet shtojmë në të karrotën, specin dhe kungullin të prera në kubikë I përziejmë për 3-4 minuta, shtojmë domaten të qëruar nga lëkura në kubikë, e lëmë sat ë marrë valë, pak pure domate I përziejmë të gjitha sëbashku, pak kripë, shtojmë bullgurin e kaurdisim me perimet dhe shtojmë 4 filxhanë ujë të valuar e përziejmë vendosim kapakun dhe e lëmë të valojë në temperaturë nën mesataren për 15 minuta pasi të kalojë kjo kohë e fikim zjarrin vendosim mbi tenxhere një picetë e më pas kapakun e lëmë kështu dhe 15 minuta. E më pas e servirim të spërkatur me pak majdanoz të grirë hollë.

 

D.M./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?