Pilaf me domate
Përbërësit:
4 lugë gjelle gjalp
2 domate
1.5 gotë oriz
kripë dhe piper të zi
ujë të valuar
Përgatitja:
Shpëlajmë orizin dhe e vendosim në një tas shtojmë pak kripë dhe 1 lugë kafe lëng limoni, ujë të nxehtë dhe e lëmë të pushojë për 15 minuta. Në një tenxhere ose tigan të thellë vendosim 2 lugë gjelle gjalp dhe domaten të qëruar dhe të grirë në rende e kaurdisim atë deri sat ë avullojë lëngu dhe të bëhet në trajtën e një salce. Shtojmë pak kripë, 2 gota ujë të valuar në momentin që domatja dhe uji valon. Shtojmë orizin të kulluar e përziejmë I vendosim kapakun dhe e lëmë të ziejë për 10 minuta. Në fund shkrijmë dhe 2 lugë gjelle gjalp tëë tjera dhe e përvëlojmë. E servirim të ngrohtë me pak piper të zi.