Receta

Pite pa petë me kungull të njomë, vezë dhe qumësht nga zonja Albana

11 Qershor, 10:47| Përditesimi: 11 Qershor, 10:49

  • Share

Pite pa petë me kungull të njomë, vezë dhe qumësht

Përbërësit:

  • 2 kunguj të njomë
  • 3 vezë
  • 1 gotë qumësht
  • 1 gotë miell
  • 100 gr djathë i bardhë i thërrmuar
  • 1 lugë çaji pluhur pjekës
  • Kripë, piper i zi
  • Pak vaj ulliri ose gjalpë

Përgatitja:

Qërojmë dhe grijmë kungullin në rende të trashë. Shtojmë pak kripë dhe e lëmë të kullojë për 10–15 minuta. Më pas e shtrydhim mirë për të hequr ujin e tepërt. Në një enë rrahim vezët me qumështin. Shtojmë miellin dhe pluhurin pjekës, i përziejmë mirë derisa të formohet një masë homogjene. Shtojmë kungullin e shtrydhur, djathin, pak piper të zi dhe i përziejmë të gjitha së bashku. Lyejmë një tavë mesatare me pak vaj ose gjalpë, hedhim masën në tavë dhe e përhapim në mënyrë të njëtrajtshme. E vendosim të piqet në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 35–45 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë sipër dhe të jetë e pjekur brenda.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Jeni dakord me kërkesën e gjyqtarëve për rritje të pagës me 700 euro?