Pite role të mbushura
Përbërësit:
- 6-8 petë
- 300 gr mish i grirë ose proshutë
- 1 qepë e vogël
- 1 spec i kuq
- 1 spec jeshil
- 2 thelpinj hudhër
- Gjethe majdanozi të grira imët
- Kripë, piper, erëza sipas dëshirës
- Pak vaj për pjekje
- (Opsionale) 1/2 gotë kos ose gjizë
Përgatitja:
Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë (ose proshutën) me qepën, specat, hudhrën, majdanozin dhe erëzat. Shtojmë kripë dhe piper sipas shijes. Nëse dëshirojmë një rezultat më të butë, mund të shtojmë rreth gjysmë gote kos ose gjizë në masë. Spërkatim secilën petë me pak vaj, vendosim një shtresë të hollë të mbushjes dhe e rrotullojmë sa më të hollë. Me kujdes presim roletë në feta me trashësi rreth 2–3 cm. I vendosim roletë e prera në një tavë të lyer me yndyrë, duke i vendosur vertikalisht pranë njëra–tjetrës. Në fund i spërkatim me pak vaj ulliri ose vezë të rrahur, për të marrë ngjyrë të artë në sipërfaqe. I vendosim në pjekje në furrë të parangrohur në 180 °C për 20–25 minuta.
Këshilla nga Albana: Mund të shtoni djathë të butë (si feta ose mozzarella) në mbushje për opsion kremoz. Për një variant më pikant, shtoni pak spec djegës të copëtuar në masë. Nëse preferoni petë të parapjekura, piqini lehtë para vendosjes së mbushjes.
Komente
