Receta

Polentë me proshutë dhe salcë nga zonja Albana

13 Mars, 12:04| Përditesimi: 13 Mars, 12:05

  • Share

Polentë me proshutë dhe salcë

Përbërësit:

  • 2 litër ujë
  • 1 lugë kripë e trashë
  • 300 miell i verdhë misri
  • 150 gr proshutë derri
  • 100 gr djathë deleje kaçkavall
  • 50-70 gr gjalpë
  • 3 lgj vaj ulliri
  • 1/2 qepë e vogël
  • 1 thelpi hudhër
  • 8-10 gjethe borzilok
  • 500 gr domate ose 400 gr domate kutie
  • Piper sipas shijes

Përgatitja:

Përgatisim polentën me ujë, kripë dhe miell të verdhë. Paralelisht vendosim domatet për një minutë në ujë të vluar, heqim cipën dhe i grijmë trashë. Nëse përdorim salcë domate kutie nuk i kullojmë vetëm i copëtojmë pak. Në një tenxhere, në zjarr të ulët, kaurdisim qepën derisa të bëhet e tejdukshme, shtojmë hudhrën, domatet dhe borzilokun. E lëmë salcën të gatuhet për 15-20 minuta. Kur polenta të jetë në gjysmën e gatimit, shtojmë proshutën e derrit, djathin dhe copat e gjalpit dhe e trazojmë shpesh. Kur polenta të jetë gati e hedhim nëpër pjata dhe e spërkatim me salcën e domates.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Zgjedhjet e 11 majit, cila listë e kandidatëve iu bind më shumë?