Presh me kimë
Përbërësit:
- 500 gr mish i grirë
- 3-4 preshë (vetëm pjesa e bardhë)
- 1 qepë mesatare
- 2-3 lugë gjelle vaj ulliri
- 2 domate ose 2 lgj salcë domatesh
- 1 lugë çaji koncentrat speci (opsionale)
- 1 gotë ujë ose lëng mishi
- 1-2 gjethe dafine
- Kripë, piper, rigon
- Pak majdanoz të freskët për dekor
Përgatitja:
Në një tenxhere ose tigan të thellë, ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën derisa të bëhet transparente. Shtojmë mishin e grirë dhe e përziejmë derisa të skuqet dhe të marrë ngjyrë të artë. Më pas shtojmë domaten e grirë (ose salcën e domates) dhe e përziejmë për disa minuta. Rregullojmë shijen me kripë, piper, rigon dhe pak spec t
Komento
Komente
