Presh me mish të grirë
1.5 kg presh
300 gr mish I grirë
2 kokrra qepë
1 lugë çaji piper I kuq
1/2 gotë pure domate ( Star)
kripë dhe piper të zi
1 gjethe dafinë
4-5 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë gjelle uthull e bardhë Ponti
ose limon sipas dëshirës
Përgatitja:
Pastrojmë preshët dhe i presim ato në gjatësi 3 cm pjerrtas. Në një tenxhere me vaj kaurdisim qepën të grirë deri sa ajo të zbutet dhe të bëhet transparente.
Shtojmë mishin e grirë dhe së bashku i kaurdisim deri sa mishi të ndryshojë ngjyrë dhe të thërrmohet plotësisht. Shtojmë preshët dhe i trazojmë duke i vendsour kapakun. I lëmë deri sat ë ulin pak volumin.
Shtojmë salcën, specin e kuq, kripë, piper të zi, dafinë dhe uthull ose limon. Pasi i trazojmë ngadalë, i vendosim përsëri kapakun me qëllim që preshi të nxjerrë lëngun e tij. Shtojmë Iifilxhan çaji ose 1 gotë ujë të nxehtë.
Ulim temperturën në mesatare dhe e lëmë të ziejë ngadalë për 40 minuta, duke e kontrolluar herë pas here që uji të mos shterojë plotësisht.