Puding me qumësht
Përbërësit:
- 500 ml qumësht
- 4 lgj sheqer
- 2 lgj niseshte misri ose miell orizi
- 1 lugë çaji vanilje
- 1 lugë gjalpë
- Pak kanellë ose çokollatë të grirë për servirje
Përgatitja:
Në një tenxhere hedhim qumështin, shtojmë sheqerin dhe niseshten duke i përzier mirë që të mos krijohen kokrriza. E vendosim në zjarr mesatar dhe e përziejmë vazhdimisht derisa masa të trashet (rreth 7-10 minuta). Në fund shtojmë vaniljen dhe gjalpin, e përziejmë mirë dhe e largojmë nga zjarri. Hedhim pudingun në tasa ose gota të vogla dhe e lëmë të ftohet në temperaturë ambienti. E spërkatim me pak kanellë ose çokollatë të grirë sipas dëshirës dhe e vendosim në frigorifer për 1-2 orë të mpikset.
Komente
