Pulë e mbushur me gështenja
Përbërësit:
- 1 pulë
- 1 kg patate
- 200 gr mish i grirë
- 80 gr pançetë
- 40 gr stika pishe
- 100 gr gështenja
- 1 vezë
- 1 fetë bukë
- Gjalpë, vaj ulliri
- Kripë, piper
Përgatitja:
Fillimisht vendosim gështenjat të ziejnë për pak minuta, më pas i qërojmë. Ndërkohë kaurdisim në një tigan mishin e grirë së bashku me pançetën dhe stikat e pishës. E vendosim mishin e grirë, pançetën, stikat e pishës në një tas. Shtojmë gështenjat, një fetë buke të njomur në ujë ose qumësht, vezën, kripën, piperin. E trazojmë mirë masën dhe mbushim pulën, të cilën e vendosim në një tavë ku kemi shtruar një letër kuzhine. Presim patatet në kubikë, i marinojmë më vaj ulliri, kripë, piper dhe i vendosim në tavë. Sipër pulës vendosim copëza gjalpi, e vendosim tavën në furrë të parangrohur fillimisht në temperaturën 180 gradë Celsius për 30 minuta. Herë pas here e spërkasim pulën me gjalpë, më pas rrisim nxehtësinë e furrës në 220 gradë dhe e lëmë pulën të piqet dhe për 20-25 minuta të tjera.