Pulë me mustardë dhe patate në furrë
Përbërësit:
600 gr mish pule
1 kg patate
pak vaj ulliri
1 e 1/2 lugë gjelle mustrdë
kripë dhe piper të zi
Rozmarinë
Përgatitja:
Lajmë thajmë mishin e pulës. Në një tas vendosim pak vaj ulliri, 6 lugë gjelle, mustardë , kripë, piper të zi, I përziejmë mirë dhe me ndihmën e një furce lyejmë copat emishit, I mbulojmë me celefon dhe I lëmë të marinohen, minimum 30 minuta. Më pas I kalojmë në tigan. Ndërkohë kemi vendosur një tenxhere me ujë të valuar. Shtojmë patatet në ujë të valuar për 4 minuta I kullojmë mënjehërë dhe I evndosim në një tas, ku shtojmë marinimin që përgatitëm dhe pak kripë, rozmarinë dhe I shtojmë në një tepsi të ngrohur më parë në furrë në temperaturë 200 gradë Celsius vendosim dhe copat e pulës dhe e pjekim në po atë temperaturë 200 grdë Celsius deri sa patatate dhe mishi të zverdhen rreth 30-40 minuta.