Pulë me perime të granituara në furrë
Përbërësit:
800 gr mish pule
400 gr speca mix ngjyra
300 gr patate
300 gr kungull të njomë
3 thelpinj hudhër
kripë, rigon, piper të zi
pak vaj ulliri
2 lugë gjelle djath parmixhano I grirë
3-4 lugë gjelle bukë e thekur e grirë
Përgatitja:
Fillimisht parangrohim furrën në temperaturë 180 gradë Celsius. Marinojmë copat e pulës në kripë, piper të zi, 1 thelpi hudhër të prerë në feta, pak vaj ulliri. Pasi e lëmë të marinohen për 30 minuta I vendosim në një tepsi ku kemi shtuar letër pjekje dhe I vendosim në furrën e parangrohur për 15 minuta. Ndërkohë pastrojmë dhe qërojmë perimet dhe I presim ato në kubikë mesatar. I vendosim të gjitha sëbashku në një tas dhe këto I marinojmë me kripë, rigon, parmixhno të grirë, bukë të grirë I përziejmë mirë dhe pasi të kalojmë 15 minuta të pulës në furrë nxjerrim tavën dhe shtojmë perimet e nivelojmë në tepsi, shtojmë 2 thelpinj hudhër e vendosim përsëri në furrë për 18-20 minuta në po atë temperaturë 180 gradë Celsius. I servirim të ngrohta.