Pulë me speca
Përbërësit:
- 1 pulë mesatare
- 3 thelpinj hudhër
- 4-5 lugë vaj ulliri
- 400 gr domate në kuti (ose të freskëta)
- 500 gr speca jeshilë, të verdhë dhe të kuq
- 200 ml verë e bardhë
- Kripë, piper i zi i sapobluar
Përgatitja:
Lajmë pulën, e thajmë me një beze të pastër dhe ndajmë në racione. Fërgojmë hudhrën në 2 lugë vaj për 2-3 minuta, më pas shtojmë domatet. Hedhim kripë e piper dhe e lëmë në zjarr të avashtë për 15 minuta, derisa lëngu të mpikset. Ndërkohë presim specat në katërsh, pastrojmë pjesën e brendshme dhe farat dhe i vendosim të piqen derisa lëkura t'u marrë një ngjyrë të errët. Largojmë lëkurën dhe i presim në rripa. Kaurdisim racionet e pulës në vajin e mbetur, rregullojmë shijen me piper e kripë dhe pastaj shtojmë verën. E lëmë në zjarr të moderuar për 15 minuta, më pas shtojmë lëngun e domateve dhe specat dhe e lëmë gatimin në zjarr për 10 minuta të tjera.
Komente
