Pulë me speca
Përbërësit:
4 racione mish pule ( ose 1 pulë e vogël)
kripë dhe piper të zi
1 lugë gjelle miell
1 qepë
3 speca ngjyra mix
2-3 domate mesatare
trumzë, rozmarinë ose borzilok
½ gotë verë të bardhë
pak vaj ulliri
Përgatitja:
Marinojmë copat e pulës me kripë, piper të zi dhe i pudrosim me pak miell. Vendosim në tigan 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe vendosim copat e mishit të pulës duke I dhënë skuqje deri sa mishi të zverdhet në sipërfaqe. Në po atë yndyre shtojmë dhe 1 lugë gjelle vaj dhe fillimisht kaurdisim qepën të prerë në fije. Shtojmë specat të prera dhe ato në shirita me gjatësi 1 cm e gjatësi 4-5 min. Kaurdisim specat për 5 minuta dukeshtuar dhe më pas domatet të prera në shiritë. I largojmë të gjtihë përbërësit sëbashku vendosim pak trumzë apo rozmarinë dhe borzilok cfarë preferoni ju. Vendosim në tavë copat e mishit, shtojmë mbi to ½ gotë verë të bardhë mbulojmë copat e mishit me specat. Mbulojmë tavën me letër alumini dhe e vendosim atë në furrë e parangrohim 200 gradë Celsius.