Receta

Qebap me patëllxhanë nga zonja Vjollca

11 Maj 2021, 10:18| Përditesimi: 11 Maj 2021, 10:20

  • Share

Pure patate

Përbërësit:

1 kg patate

50 gr gjalp ambienti

150-200 ml qumësht

kripë

arrëmoskat

Përgatitja:

Qërojmë patate I presim ato në ¼ dhe pasi të shpëlajmë I vendosim në një tenxhere I mbulojmë me ujë shtojmë pak kripë dhe I lëmë të ziejnë në temperaturë mesatare për 25-30 minuta. I kullojmë, I vendosim patatet në tenxhere ose në një tas I shtypim ato shtojmë gjalpin në temperaturë ambienti, 1.2 qumësht dhe I rrahim me rrahsen e vezëve elektrik nëse konsistena është e trashë shtojmë dhe qumështin tjetër, kontrollojmë shijen për kripë, arrëmoskat dhe e shërbejmë sëbashku me qebapët me patëllxhanë.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?