Qifqi Gjirokastre
Përbërësit:
- 1 gotë oriz
- 3-4 vezë
- 2 filxhanë kafeje vaj për skuqje
- Nenexhik (i thatë ose i freskët)
- Kripë, piper
- Djathë sipas dëshirës
Përgatitja:
Orizin e pastrojmë dhe e vendosim të ziejë në ujë të vluar me pak kripë derisa të bëhet si pilaf i thatë. E largojmë nga zjarri, e lëmë të ftohet pak dhe më pas duke e përzier me lugë druri, shtojmë vezët një nga një. Shtojmë nenexhikun, kripën, piperin dhe djathin nëse dëshirojmë. E përziejmë mirë derisa masa të bëhet homogjene. Në një tigan me gropëza ose në një tigan të zakonshëm, hedhim pak vaj në çdo gropë. Me lugë marrim nga masa e përgatitur dhe e hedhim në vaj të nxehtë. I skuqim qifqitë nga të dyja anët derisa të marrin ngjyrë të artë.
Komente
