Qingj i marinuar me lakërishte
Përbërësit:
- 1 kg lakërishte të freskëta
- 1.5 kg mish qingji
- 3-4 lugë vaj ulliri
- 1 kokë hudhër
- 1 lugë gjelle mustardë
- 2 lugë gjelle majdanoz
- 1 lugë gjelle koper
- 1 lugë gjelle nenexhik
- Lëngu i 2 limonëve
- Lëkura e një limoni
- Kripë dhe piper sipas shijes
- Disa degë rozmarine ose rigon
Përgatitja:
Përziejmë vajin, hudhrën, lëngun dhe lëkurën e limonit, mustardën, erëzat dhe pak kripë e piper. Lyejmë copat e mishit ose shpatullen e qingjit mirë me këtë marinadë, e mbulojmë dhe e lëmë në frigorifer për të paktën 3 orë. Më pas e nxjerrim mishin nga frigoriferi e lëmë pak në temperaturë ambienti, e vendosim në tavë, shtojmë pak ujë, e mbulojmë me letër alumini dhe e pjekim në 180°C për rreth 2 orë. Heqim aluminin në fund që të marrë ngjyrë të artë. Ziejmë lakërishtet në ujë me kripë për disa minuta derisa të zbuten. I kullojmë mirë dhe i kaurdisim pak me hudhër të grirë në vaj ulliri. I shërbejmë lakërishtet me vaj ulliri dhe lëng limoni shoqëruar me mishin e pjekur të qengjit.
Komente
