Receta

Qofte furre me perime nga zonja Albana

10 Shtator, 12:34| Përditesimi: 10 Shtator, 12:36

  • Share

Qofte furre me perime

Përbërësit:

  • 2 qepë të mëdha
  • ½ tufë majdanoz
  • 1 kg mish i grirë viçi
  • 3-4 feta bukë
  • 2 vezë
  • Kripë, piper i zi, piper i kuq
  • Rigon, nenexhik
  • 50 ml vaj ulliri
  • 3-4 patate
  • 3 speca
  • 3 qepë
  • 3-4 domate
  • 150 ml ujë
  • 100 ml salcë domateje

Përgatitja:

Në një blender grijmë qepët bashkë me majdanozin. Përziejmë masën me mishin e grirë dhe e punojmë me dorë. Lagim fetat e bukës në ujë për 2–3 minuta, i shtrydhim mirë dhe i shtojmë te mishi. Shtojmë vezët, kripën, piperin, rigonin, nenexhikun dhe pak vaj ulliri. E punojmë brumin e qofteve derisa masa të bëhet homogjene dhe e lëmë të pushojë. Ndërkohë qërojmë dhe presim në feta patatet, specat, qepët dhe domatet. Në një tavë me letër kuzhine vendosim me radhë: një fetë patate, një fetë spec, një fetë qepë, një fetë domate dhe një qofte nga mishi i përgatitur. Përsërisim të njëjtën procedurë derisa të mbarojnë përbërësit. Hedhim pak ujë, hedhim sipër vaj ulliri dhe salcën e domates. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në temperaturën 200°C, në rezistencë, derisa qoftet të piqen dhe perimet të zbuten.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Shqipëria e dyta në grup, a besoni se do kualifikohemi në Botëror?