Qofte me domate dhe erëza
Përbërësit:
- 4 domate të mëdha
- 1 qepë
- 5 degë kopër, majdanoz dhe borzilok
- 2–3 gjethe nenexhik
- 6 domate të thata
- 1 vezë
- 2 filxhanë kafeje miell
- 1 bustinë pluhur pjekje
- ½ lugë çaji kripë
- Pak piper i zi i freskët
- Vaj luledielli për skuqje
Përgatitja:
Qërojmë domatet dhe i presim në kubikë. Grijmë qepën trashë dhe e vendosim në letër kuzhine së bashku me domatet.që të thithen lëngjet e tepërta. Më pas përziejmë domatet me qepën në një tas. Shtojmë barishtet e grira hollë: koprën, majdanozin, borzilokun, nenexhikun, si dhe domatet e thata të grira. Shtojmë vezën, miellin, pluhurin për pjekje, kripën dhe piperin. E përziejmë mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me një lugë gjelle marrim pak nga brumi dhe skuqim qoftet në vaj të nxehtë derisa të marrin ngjyrë të artë nga të dyja anët.
Komente
