Qofte me miell misri dhe hithra
Përbërësit:
- 300 gr hithra të freskëta
- 1 qepë e vogël
- 2 thelpinj hudhër
- 150 gr miell misri
- 50 gr miell gruri
- 2 vezë
- 50 gr djathë i bardhë i thërrmuar
- 1 lç sodë buke ose pluhur pjekjeje
- 1 lç rigon ose koper e grirë
- Kripë dhe piper sipas shijes
- Vaj ulliri për skuqje
Përgatitja:
Lajmë dhe pastrojmë mirë hithrat dhe i vendosim të ziejnë për 5 minuta në ujë me pak kripë dhe më pas i kullojmë. I lëmë të ftohen dhe i grijmë imët. Në një enë bashkojmë miellin e misrit dhe atë të grurit, shtojmë sodën e bukës dhe i përziejmë. Shtojmë vezët, djathin e thërrmuar, qepën, hudhrën dhe erëzat. Formojmë një brumë homogjen dhe e ndajmë në qofte të vogla. Nxehim vajin dhe skuqim qoftet në zjarr mesatar derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të dyja anët. I vendosim mbi letër kuzhine për të thithur vajin e tepërt dhe i shërbejmë menjëherë të ngrohta shoqëruar me pak kos, turshi ose sallatë fshati.