Qofte me presh dhe nenexhik
Përbërësit:
- 500 gr presh
- 2 bishta qepësh
- 1 lgj vaj ulliri
- 1 lgj gjalpë
- 1 tufë nenexhik
- 2 kokrra vezë
- 2 gota miell misri
- 1 gotë kos
- 1 gotë ujë
- 1 majë luge sodë
- 4 lgj djathë i grirë
- Pak kopër
- Kripë, piper i zi, piper i kuq
Përgatitja:
Vendosim preshin e grirë imët të kaurdiset së bashku me bishtat e qepëve të njoma. Shtojmë pak kripë dhe e lemë të zbutet mirë me kapak mbuluar. Më pas e vendosim preshin në një tas ku shtojmë miellin e misrit, sodën e bukës, kripën, piperin, nenexhikun, kosin dhe ujin e ngrohtë. E trazojmë mirë dhe në fund shtojmë vezët dhe djathin e grirë. E punojmë mirë brumin dhe realizojmë qofte rrumbullake të cilat i skuqim në vaj të nxehtë ose i vendosim në furrë me letër pjekje për 30 minuta në 180 gradë Celsius. Qoftet me presh sipas dëshirës i servirim me pak kos natyral ose të aromatizuar.