Qofte me pure patate në furrë nga zonja Vjollca

29 Prill 2020, 10:06| Përditesimi: 29 Prill 2020, 10:08

  • Share

Qofte me pure patate në furrë

Përbërësit:

Për purenë:

1 kg patate

1 gotë qumësht

1 lugë gjelle gjalp

2 lugë gjelle parmixhan

Kripë, arrëmoskat

Qoftet:

400 gr mish i grirë

Kripë dhe piper i zi

1/2 lugë çaji kumin

1 lugë kafe piper i kuq

1 qepë e vogël

2 lugë gjelle bukë e thekur e bluar

2 lugë gjelle majdanoz

1 lugë gjelle vaj

Salca:

1 domate e madhe

1 thelpi hudhër

1 lugë çaji salcë

1 lugë gjelle majdanoz

Kripë dhe piper i zi

Përgatitja:

Fillimisht ziejmë patatet për 25-30 minuta. I qërojmë dhe i kthejmë ata në pure, shtojmë arrëmoskat dhe pak kripë. E vëmë në zjarr. Shtojmë parmixhan dhe gjalp dhe i përziejmë në temperaturë mesatare. Pasi të ketë shkrirë parmixhani, e largojmë nga zjarri dhe e shtrojmë si bazë në një tepsi mesatare me brinjë 30 cm.

Në një tas përgatisim brumin e qofteve. Vendosim mishin e grirë, kripë, piperin e zi, kumin dhe piper të kuq. Shtojmë qepën e grirë në rende, bukën e thekur të grirë, majdanoz, 1 lugë gjelle vaj ulliri. Të gjitgë këta përbërës i punojmë mirë me dorë derisa të formohet një brum i lidhur. Formojmë qofte me toptha mesatarë.

Ngrohim vajin në një tigan dhe i rrotullojmë qoftet nga të gjitha anët, pa I skuqur plotësisht. I largojmë nga tigani dhe I lëmë mënjëanë.

Në po atë yndyrë ku skuqëm qoftet shtojmë domaten të qëruar nga lëkura dhe të grirë në rende. Sapo të fillojë të ziejë shtojmë edhe salcën e domates, ½ filxhan kafeje ujë, e lëmë të ziejë pak dhe shtojmë majdanozin.

Ndajmë në kuadrate bazën me purenë e patatets mbi cdo kuadrat vendosim nga një qofte, mbulojmë qoftet me 2 lugë gjelle salcë dhe mbi salcë hedhim djathë të grirë, pak piper të kuq. E vendosim tepsinë në furrë në temperaturë 190 gradë Celsius, për 15-20 minuta.

D.M./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?