Qofte me salcë
Përbërësit:
- 300 gr mish i grirë viçi
- 200 gr salçiçe
- 1 fetë bukë
- 1/2 gotë qumësht
- 1 vezë
- 1 tufë majdanoz
- Borzilok, rigon
- Kripë, piper
- Arrë moskat
Për salcën:
- 200 gr salcë domate
- 1 lgj salcë koncentrat
- 1-2 lugë miell
- Vaj ulliri
- Kripë, piper
Përgatitja:
Në një tas bashkojmë mishin e grirë me një fetë bukë të njomur në qumësht, një qepë të grirë imët, vezë, kripë, piper dhe erëza sipas dëshirës. E punojmë mirë brumin e qofteve, e lemë pak të pushojë dhe më pas realizojmë qofte rrumbullake të cilat i skuqim në vaj të nxehtë.
Largojmë qoftet nga tigani dhe në po atë yndyrë kaurdisim pak miell duke i dhënë ngjyrë të artë. Më pas shtojmë salcën e domates duke e përzier mirë. Gradualisht shtojmë ujë derisa të krijohet një salcë e plotë. Rregullojmë shijen me kripë, piper, erëza dhe vendosim qoftet e skuqura. I lëmë pak minuta në nxehtësinë e salcës dhe i servirim.