Qofte me shije pice në salcë domate
Përbërësit:
Për qoftet:
- 300 gr mish i grirë
- 1 qepë e thatë
- 2 thelpinj hudhër
- 1 vezë
- 1 lgj galetë
- ½ tufë majdanoz
- 1 tufë borzilok
- 1 spec i kuq
- 1 lgj keçap
- 1 lgj uthull
- Koncentrat perimesh
- Arrë moskat
- Kripë, piper
- Miell për pudrosjen e qofteve
- Vaj për skuqje
Për salcën:
- Salcë domate
- Qepë
- Hudhër
- Borzilok
- Kanellë
- Kripë, piper
Përgatitja:
Në një tas vendosim të gjithë përbërësit e qofteve. E punojmë mirë brumin e qofteve dhe e lemë të pushojë për 30 minuta. Më pas realizojmë qoftet të cilat i pudrosim me pak miell dhe i skuqim në vaj të nxehtë. Ndërkohë përgatisim salcën duke kaurdisur fillimisht një qepë të grirë shumë i imët bashkë më një thelpi hudhër. Sapo qepa të bëhet transparente shtojmë salcën e domates. E lemë të marrë valë dhe në fund rregullojmë shijen me kripë, piper, pak koncentrat perimesh, pak kanellë dhe gjethe borziloku.